Waar kun je in Vlaanderen allemaal op vakantie met je hond?

08 oktober 2024 · door Tara

Heerlijk, een weekendje er op uit, of een weekje op vakantie in eigen land. Maar heb je een hond, dan is het natuurlijk wel zo leuk om die ook mee te kunnen nemen. Voor honden zijn bestemmingen aan het strand of in de bossen ideale locaties om lekker te ravotten. Maar niet in elke accommodatie zijn huisdieren toegestaan. In deze blog bekijken we de leukste bestemmingen waar je naartoe kunt gaan met je hond.

Op vakantie in België met de hond

Ga je op vakantie naar de kust met je hond?  Dan is er niets leukers dan heerlijke strandwandelingen te maken. Maar honden zijn niet overal toegestaan en de tijden waarop je met honden op het strand mag lopen verschillen per gemeente.  Ook vind je in sommige badplaatsen speciale hondenstranden. Het is dus handig om van tevoren eventjes uit te zoeken wat er allemaal wel, of niet, is toegestaan. Op de website van Westtoer lees je precies hoe de regels zijn per gemeente. Wat wandelingen door de bossen betreft, geldt overal in het land dezelfde regel: je hond moet verplicht aan de leiband. Wil je jouw hond lekker laten rennen in het bos? Dan is dit alleen toegestaan in speciaal daarvoor aangewezen hondenlosloopzones.

Waar kun je op vakantie met de hond?

Het is natuurlijk niet zo dat je tijdens een weekendje weg met de hond, alleen maar beperkt bent tot de kustlijn of een bosrijke omgeving. Er zijn genoeg andere plekken waar honden meer dan welkom zijn. We hebben de leukste plekjes voor je opgezocht:

  • Stedentrip met de hond: Op een steenworp afstand van steden zoals Brugge, Gent en Antwerpen vind je veel hondvriendelijke vakantiewoningen in mooie natuurgebieden. Omdat deze huizen buiten de steden liggen, beschikken de vakantiebungalows over een ruime buitenruimte. Zo kun je mooi op vakantie met je hond, terwijl je verblijft in een huis met omheinde tuin, en geniet je zowel van de natuur als van de stad.
  • Vakantiehuis in de Ardennen: Een vakantiehuis in de Ardennen waar je met je hond naartoe kunt gaan, is de ideale omgeving om te ontspannen. Je vindt de meest uiteenlopende vakantiewoningen, van luxe en modern tot landelijk en klassiek. Ook hier is er voldoende aanbod aan huizen met een volledig omheinde tuin.
  • Budget weekend weg: Wil je goedkoop een weekendje weg met de hond? Kijk dan eens naar last minute aanbiedingen of ga naar een glamping. Zo verblijf je al voor 54,- euro per nacht op een glamping in de Ardennen of in een safaritent in Opglabbeek. Of wat dacht je van een verblijf in een unieke pipowagen? Je boekt een pipowagen, midden in een boomgaard, vanaf 64,- euro per nacht.
  • Luxe weekendje weg: Voor een luxe weekendje weg met de hond, kies je natuurlijk voor een huis met een heuse wellnessruimte. Wat dacht je van een voormalig luxe jacht chalet met sauna, hottub en jacuzzi? Om het helemaal af te maken bestel je van tevoren je ontbijt en diner. Zo hoef je nergens meer over na te denken.

Sta je al in de startblokken om je vakantie in eigen land met de hond te plannen? Informeer dan voor de zekerheid bij een professional in de buurt of er nog belangrijke zaken zijn waar je rekening mee kunt houden. Je vindt de dichtstbijzijnde huisdierspecialist, via de listings op deze website. 

Hond