Daarom ga je naar de puppy training!

27 februari 2023 · door Tara

Niets leukers dan een vrolijke pup in huis! Zo’n wollig pluizenbolletje wat niets liever doet dan speelt en een en al vrolijkheid met zich meebrengt. Maar puppy’s moeten ook een hoop leren. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond op volwassen leeftijd nog altijd onzindelijk is, niet naar je luistert en asociaal gedrag vertoont tegen andere honden of mensen. Tijd voor de puppy training.

Waarom naar de puppy training?

De puppycursus is de uitgelezen kans om je nieuwe hond goed te leren kennen. Door je pup mee te nemen naar de puppy training, gaat je hond letterlijk naar school. De puppy training gaat echt niet alleen over zindelijkheid. Tijdens de puppylessen leert je hond bijvoorbeeld op een speelse manier te luisteren naar commando’s, hoe hij aan de lijn moet lopen zonder te trekken, in zijn bekje te kijken en om te gaan met andere honden. Bovendien kun je met de instructeur en andere deelnemers, sparren en ervaringen delen. Bijvoorbeeld over ongewenst gedrag of hoe je jouw puppy zindelijk kunt maken. Zo geniet jij later van een goed gesocialiseerde hond.

Puppycursus voor elke hond

Misschien denk je dat kleine hondenrassen geen puppycursus nodig hebben; maar elke hond, ongeacht ras, formaat en geslacht, heeft een consequente opvoeding nodig. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Zelfs al weet je al lang hoe het opvoeden van honden werkt; ook kynologie is constant in ontwikkeling. Tijdens de puppycursus krijg je de kans om ook je eigen kennis weer helemaal up-to-date te maken. Heb je twijfels? Praat dan eens met de dierenarts, of hondentrainer, over de toegevoegde waarde van een puppycursus. 

Kies je puppy training locatie

Voordat je een geschikte puppycursus zoekt, wil je weten of jouw pup wel is toegestaan. Puppy training volgt je hond vanaf welke leeftijd? Het wisselt per hondenschool, maar bij de meeste scholen is je pup welkom vanaf 7 weken. De ideale leeftijd is vanaf twaalf weken, omdat ze dan alle inentingen al hebben gehad. Bovendien begint de pup dan aan zijn tweede socialisatiefase, waardoor hij leert geen angst te hebben voor dagelijkse situaties. We zetten een aantal locaties van puppy trainingen voor je op een rij:

  • Puppy training Antwerpen: Bij Hondenschool Hond en Baas, worden alle trainingen gegeven met positieve gedragstherapie als uitgangspunt. Voordat je met je 12 weken oude pup terecht kunt, volg je eerst zelf een instaples. Op de website lees je alles over de inhoud van de lessen en de vervolgcursussen.
  • Puppy Training Brugge: Bij Hond & Gezel mag de pup al vanaf 8 weken op les. De hondenschool hanteert de beloningsgerichte methode en heeft voor puppy’s zelfs een extra body & balance training, voor een optimale lichaamscoördinatie.
  • Puppy Training Brussel: Hondenschool “De hondjes” biedt al hulp voordat de pup in huis komt. Met de extra startles worden toekomstige baasjes al begeleid zonder pup. Hierna mag de pup ook mee naar school. Elke pup is welkom vanaf 8 weken oud. De Hondjes traint op basis van beloning.

Ga je een puppycursus volgen? Kijk dan altijd eerst of de instructeurs gediplomeerd zijn en welke trainingsmethodiek gehanteerd wordt. Slipkettingen, halsbanden met een elektrische schok of prikstokken zijn echt bijzonder dieronvriendelijk en volkomen onnodig. Het beste is om van tevoren eventjes kennis te gaan maken en de locatie te bekijken. Zo weet je zeker dat je samen met je puppy goed terecht komt.

Wil je meer informatie over een puppy training in de buurt? Ga dan eens in gesprek met de dierenarts. Je vindt de dichtstbijzijnde dierenarts via de listings op deze website. 

Hond